Scroll to top

Informatie

In 1985 ben ik in Stavanger, Noorwegen, begonnen met patchwork en quilting. Ik raakte zo enthousiast dat ik mijn kennis door wilde geven. Dat heb ik voor het eerst in Rolde, Drenthe, gedaan door cursussen te geven. Na overplaatsing van mijn man naar Oman, heb ik daar in de expat-gemeenschap lesgegeven. Daarna heb ik In Nederland cursussen gegeven in Den Haag, Voorschoten en Hellevoetsluis.

Toen we in 2008 naar India vertrokken ben ik daar ook weer cursussen gaan geven in de expat gemeenschap. Ik heb 4 jaar als vrijwilliger gewerkt bij de Belaku Trust. Zij zorgen ervoor dat de vrouwen hun eigen inkomen generen uit textiel-voorwerpen die ze zelf maakten. Ze werken in een beschermde omgeving en voelen zich daardoor veilig. Deze vrouwen wonen op het platteland, hebben geen of nauwelijks onderwijs genoten.

De ontwerpen voor oa tasjes, tassen, shawls, baby-quilts heb ik gemaakt en heb hun wegwijs gemaakt in bepaalde patchwork technieken. Kleurenkennis was ook een onbekend gebied. Met een vriendin heb ik een paar dagen een workshop gegeven over kleuren. Dat je met rode en gele verf de kleur oranje krijgt was volledig onbekend. Het kleurenwiel heeft veel bijgedragen aan de keuze van kleuren.  Op beurzen en huis-verkopingen werden de produkten verkocht en de opbrengst was voor hun. Zelf heb ik hun produkten in Nederland verkocht en heb van dat geld generators en naaimachines voor hun gekocht.

Zelf heb ik ook van hun handwerk-technieken geleerd. De combinatie van hun traditionele en onze westerse textiel-technieken heeft mooie resultaten opgeleverd.

Terug in Nederland heb ik lesgegeven bij De Stofmeid in Borger en bij Quiltshop Online in Gieten.

Daarnaast heb ik de 2-jarige opleiding bij de DIY Textile School in Amsterdam gevolgd en aansluitend het Masterjaar bij DIY. Met zes afgestudeerden gaan we door als TX projects en exposeren op tentoonstellingen en in galeries.

Tentoonstellingen:

Veldhoven, Internationale Quiltdagen 2006

Veldhoven, Internationale Quiltdagen 2009

Bellingwolde, Museum de Oude Wolden, 2014/2015

Maastricht, Open European Quilt Championships, 2016

Bellingwolde, Museum de Oude Wolden, 2017/2018

Amsterdam, Cultureel Centrum in ’t Fijnhout, 2018

‘s-Hertogenbosch, TXP, 2018

Amsterdam, Man on the Moon, 2019